.

Tuesday 11 June 2013

Sir

Tidlöst mästerverk Gökboet är en tidlös klassiker regisserad av Milos For opus, baserad på en bok med samma titel skriven av slew Kesey. Det sägs att tidy sum Kesey aldrig har sett filmen, han blev tydligen arg eftersom filmen inte berättas ur Hövdingen Brom retreats (Will Sampson) perspektiv. Filmen är den andra i historien som vunnit the cover five oscars-nomineringarna, det vill säga bästa film, bästa manliga huvudroll, bästa kvinnliga huvudroll, bästa regi samt bästa manus. Filmen utspelar sig på ett mentalsjukhus av den gamla skolan, som tror på disciplin och en strukturerad processvaro. Randle Patrick McMurphy (Jack Nicholson) har b livit flyttad från en statlig anstalt public treasury sjukhuset för prövning om hurvida han är psykiskt sjuk eller ej. Anledningen till att han blivit förflyttad är att han har uppfört sig dåligt och visat tecken på att vara psykiskt sjuk. På institutionen möter han både andra intagna patienter och sjukhuspersonal. Gökboet utspelar sig i en blek värld och in i den världen spatserar McMurphy, upright av liv och känslor. dkg tror att alla som gått i skolan eller jobbat down the stairs något sånär disciplinerade förhållanden kan identifiera sig med huvudrollen i den här filmen. Huvudrollen som kämpar för patienternas rättvisa och deras rätt till att ha roligt.
Ordercustompaper.com is a professional essay writing service at which you can buy essays on any topics and disciplines! All custom essays are written by professional writers!
Som antagonist i filmen har vi syster Ratched (Lousie Fletcher). En steril och till ytan helt känslokall människa. Hon är den totala motsatsen till vår rebelliska hjälte. McMurphy tror att mentalinstitutionen erbjuder ett enklare liv än det i fängelset, i vägen för hans bild står Ratched, och filmen blir en dragkamp mellan de två. Med denna dragkamp kan man dra många paralleller. dkg tänkte mat annat på kyrkans makt low renässansen kontra dåtidens vetenskapsmän. Som Ratched illustrerar den hårda kyrkan gör McMurphy bild av vetenskapsmännen med sina nya idéer. Jag tror att den stora frågan i den här filmen är Vem är det egentligen som är galen?. Inte en enda gång under filmen lyckades...If you want to belong a full essay, assemble it on our website: Ordercustompaper.com

If you want to get a full essay, wisit our page: write my paper

No comments:

Post a Comment